Het leven op ons modern melkveebedrijf is geen dag hetzelfde. Het verzorgen van de koeien gecombineerd met het oude ambachtelijke kaasmaken is ons hedendaagse boerenleven. Gastvrijheid zit in onze aard, daarom is het voor jong en oud mogelijk onze boerderij te bezoeken. We hebben hiervoor een leuke en leerzame excursie.

De verzorging van onze dieren en het land heeft natuurlijk prioriteit, en neemt ook een groot gedeelte van onze tijd in beslag. Vandaar ook, dat excursies en/of bezoek aan onze winkel binnen bepaalde tijdstippen vallen

Voor groepen van minimaal 15 personen worden door de boer en/of boerin rondleidingen verzorgd. Dit is mogelijk van maandag tot en met zaterdag, na afspraak. Een excursie ziet er als volgt uit;

Na ontvangst op het erf van de boerderij, gaan we richting de stallen. Daar gaan we de dieren van kalfje (soms nog maar een paar uur oud) tot de grote volwassen koeien bekijken. U krijgt uitleg over de levensloop, de voeding en het gedrag van het jongvee en de 70 melkkoeien. Dat laatste kunnen we mooi zien vanaf het balkon in de stal.

Hierna lopen we de ontvangstruimte in, waar we een video over kaasmaken bekijken. Tijdens de video kunt U proeven van een beker melk of karnemelk.

Na de film gaan we naar de kaasmakerij, waar we aan de hand van de apparatuur de vragen kunnen beantwoorden. We vervolgen de weg langs de pekelbaden, naar de kaaskelder. Hier liggen de kazen te rijpen, soms wel langer dan een jaar. We beëindigen onze rondleiding in de winkel. Daar presenteren wij U verschillende smaken boeren(kruiden)kaas, en mag U proeven van wat we gemaakt hebben. Natuurlijk is er nadien ook de mogelijkheid een stukje kaas, zuivel of een boerderij-ijsje te kopen voor thuis of onderweg.

 

Afhankelijk van de grootte van de groep duurt een rondleiding 1,5 tot 2 uur.

De kosten voor een rondleiding per persoon (minimaal 15 personen);

-standaard excursie (zoals omschreven)             € 6,- p.p      

-Kinderen   €4,50 p.p.  (scholen kijken onder educatie)

Natuurlijk kunt U ook kiezen voor een kop koffie met op zonder gebak, een broodje, een complete lunch etc.
Voor specifieke wensen stuurt U een mailtje naar info@kaasboerderijmade.nl

Minimum groepsgroepsgrootte is 15 personen.