De boerderij is gelegen in Made. De grens met Wagenberg loopt over ons bedrijf, vandaar dat wij aan de Wagenbergsestraat wonen. Vroeger heette het buurtschap hier Stuivezand (gemeente Oosterhout). De doorgaande weg vanaf Den Hout (gemeente Oosterhout) heet nu ook nog Stuivezandsestraat.

Oudere mensen in deze streek, spreken nog steeds van “die van van Oosterhout, uit het bos…”. Onze buurt stond bekend als “ut bosch”, omdat de boerderijen er allemaal achter de bosjes stonden. Vandaar de benaming voor onze kaasboerderij.

Op ons bedrijf hebben we zo’n 95 melkkoeien. In de zomer lopen ze overdag buiten in de weilanden rondom onze boerderij. ’s Avonds en in de winter lopen ze binnen in de comfortabele ligboxenstal. Tijdens een excursie kun je de dieren dan ook vanaf het balkon gade slaan.

De koeien worden gemolken in een 12 stands melkstal, met electronisch koeherkenning. Ook deze is vanaf het balkon te zien. De koeien geven zo’n 8000 liter melk per jaar. Het voer voor de koeien wordt verbouwd op onze eigen grond, namelijk gras, mais, tarwe, luzerne of soja. Daarbij krijgen ze nog een beetje brok.

Het jongvee wordt ’s zomers uitgeschaard in een bosrijk natuurgebied van Staatsbosbeheer, nabij Breda en in de Binnenpolder van Terheijden. Hier hebben we ook een wandelpad gerealiseerd.  In deze gebieden winnen we ook ons hooi, wat we te koop aanbieden in kleine pakjes. Om hooi (of stro) te kopen, kunt U op zaterdag bij ons terecht.

De verzorging van onze dieren en het land heeft natuurlijk prioriteit, en neemt ook een groot gedeelte van onze tijd in beslag. Vandaar ook, dat excursies en/of bezoek aan onze winkel binnen bepaalde tijdstippen vallen (zie elders op de site).