Momenteel wordt onze website omgebouwd om weer klaar te zijn voor de toekomst, een aantal pagina's zijn daarom nu niet te gebruiken. Excuses voor het ongemak. Later deze week werkt alles weer! Neem bij vragen contact op.

Boerenkaas

Boerenkaas wil zeggen, dat de kaas;
  • Gemaakt is op de boerderij
  • Gan de melk van eigen koeien
  • Van verse melk is en niet gepasteuriseerd

Boerenkaas moet u niet verwarren met Kaas van de Boerderij; deze heeft een hittebehandeling ondergaan, waardoor o.a de aanwezigheid van natuurlijke enzymen verandert in het product. Onze kaas geniet bescherming vanuit de E.U. d.m.v. de aanduiding Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Nu, dat is wat wij maken dus. Gegarandeerd lekkere kaas van onze eigen koeien, die een groot gedeelte van de dag buiten lopen. Er worden geen onnodige toevoegingen gebruikt.

Hoewel... diverse kruiden worden toegevoegd om ook allerlei varianten aan te kunnen bieden.

Paprikaas

Één van die varianten is de Paprikaas. Een kaas die in 2001 het levenslicht zag. Bij toeval, zoals zoveel succesvolle producten. De paprikaas wordt gemaakt met de zoete puntpaprika’s van teler Wim van de Lans uit Made. Een gigantische klus, want het snijden van de paprika’s en het onderhouden van deze kazen kost menig uur. Maar het resultaat is er dan ook naar; een bijzondere smaak en niet te vergelijken met de reeds bestaande kruidenkazen.

Biesboschkaas

Een andere unieke kruidenkaas hebben wij Biesboschkaas genoemd. De kruiden die erin verwerkt zitten, groeien in de Biesbosch. De kennis van natuurgidsen en fluisterboot-schippers Han en Gerda van Biesbosch.net kwam mij hier goed van pas. Maar wat er nu precies in zit? Dat weet niemand... zelfs de boer niet! Sinds 2010 verkrijgbaar.

May's Heet

Chili-kaas vonden sommige klanten niet heet genoeg. Één van die klanten teelt voor thuisgebruik veel hetere pepertjes, “of dat misschien iets was voor in de kaas?” Zo gezegd, zo gedaan. De eerste keer hadden we misschien iets te veel gebruikt; tijdens het koken van de pepertjes kreeg je tranen in je ogen bij het betreden van de ruimte. Nu zitten we op een delicate smaak; May’s Heet. Sinds 2014 beperkt verkrijgbaar.

Openingstijden winkel

Woensdag13:30 – 17:00 uur
Vrijdag09:00 – 12:00 uur
13:30 – 17:00 uur
Zaterdag09:00 – 12:00 uur
13:30 – 17:00 uur
Bestel direct online!
Website ondersteuning door RAC Media